Om Akademin för MOD

Jag skapar modigare ledare som står upp för sig själva och lever och verkar i den naturliga kraft som är unik för varje människa. Modigare ledare som övervinner sina rädslor och kan möta och hantera alla reaktioner och beteenden såväl hos sig själva som hos sin omvärld.

Allt fler ledare runt om i världen inser hur viktigt ökat mod är för att skapa framgångsrika verksamheter, framför allt då nya generationer efterfrågar ett helt annat ledarskap än tidigare och drivs mer av personlig utveckling än pengar. Dessutom ökar livs- och arbetstempot och därmed kraven på oss som ledare. Det blir allt svårare att leva upp till idealen och många lägger stor energi på att dölja beteenden, egenskaper och känslor som inte passar i kravprofilen. Energi som behövs i ledarskapet.

Akademin för MOD har vuxit fram under en process på många år och inspireras mycket av den amerikanska forskaren Brené Browns banbrytande arbete. Jag är bland de första som arbetar specifikt med mod i Sverige och adderar 20 års egen erfarenhet av ledarutveckling till mina workshops. Fokus är på att lämna sin komfortzon och utmana sig själv i en trygg, tillåtande och ansvarsfull miljö och förstärka det viktigaste i alla affärsrelationer – människan.

Jag som grundat och driver Akademin för MOD heter Joakim Muschött. I snart 20 år har jag tränat ledare att utvecklas och bli modigare. Jag började som volontär på Mansjouren i Sthlms län och tränar i dag chefer och specialister i Sverige och Europa att utveckla ett modigare ledarskap, såväl individuellt som i grupp. Jag är Professionell Certifierad Coach via International Coach Federation, Mental Training Master från Skandinaviska Ledarhögskolan och utbildad Brave Leader via den amerikanska forskaren Brené Brown.

Joakim Muschött